Т.И. /67 г./ от Монтана е дала 6750 евро в брой на телефонни измамници, които я заблудили, че помага на полицията в акция срещу телефонни измамници, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

На 4 януари жена от Монтана даде 20 000 лева на измамници, а на 24 декември м.г. жена от Вършец даде 22 000 лева и множество златни бижута на измамник, който също се представил за полицай. Преди няколко дни мъж на 46 години от Монтана хвърли всичките си налични спестявания на измамник, който чакал под терасата на блока му, а други две жени дадоха съответно 6000 лева и 3000 лева на телефонните измамници.

Заради атаките на измамниците полицията в Монтана напечата листовки с указания как да се действа в случай на обаждания от непознати по телефона. Листовките бяха разпространени чрез кметовете в селата и чрез полицейските инспектори в кварталите в градовете. Екземпляри от тях са поставани на всички публични места - в пощенски станции, банки, спортни зали, православни храмове.

Районното управление на МВР в Лом напечата стикери на които пише "Стоп, измама, не давай пари", които кварталните инспектори лепят на слушалките на домашните телефони на възрастни хора, при посещения в домовете им.