Футболистите на „Дунав“ ще изиграят късно днес втората си контрола на лагера в Турция срещу румънския елитен тим „МСС“ /Яш/. Този отбор е от четвъртия по големина град в северната ни съседка с население от близо 318 000 души.
„МСС“ е девети от общо 14 тима във временното класиране на румънското първенство с 25 точки при голова разлика 22:23 /7 победи, 4 ремита и 10 загуби/. Отборът бе позакъсал доста, но се поизмъкна по-напред с победи в последните си два мача през есенния сезон. На 16 декември „МСС“ надделя като гост на „Ботошани“ с 3:1, а затвори годината на 19 декември с домакински успех от 3:1 срещу гранда „Динамо“ /Букурещ/. Първото полувреме завърши при 1:1, като голът от дузпа за домакините бе дело на Кристеа. Попадения на Циганашу и  Стефанеску след почивката дадоха трите точки на МСС. 
За отбелязване е, че отборът на нашите съседи от „Астра“ /Гюргево/ търпи пропадане през това първенство и е на седмо място с 29 точки. Водач с 42 е тимът на легендарния Джика Хаджи - „Виторул“ /Констанца/. С точка по-малко на второ място върви грандът „Стяуа“.
Интересното е, че пролетният дял на румънското първенство ще бъде подновен на 3 февруари.
Стартът на българската Първа лига ще е на 18-и, когато „Дунав“ ще бъде домакин в Разград на „Берое“ /Стара Загора/. Мачът ще е от ключово значение за русенския отбор и старозагорци в борбата им за място в първата шестица. В момента „Дунав“ държи заветната шеста позиция с 28 точки, а старозагорци са осми с 23. Другите два тима с претенции за Топ 6 са „Ботев“ /Пловдив /7-и с 24 точки/ и „Верея“ /Стара Загора/ /9-и с 23/.