Къща в Смирненски стана жертна на тежък семеен скандал в петък през нощта. 
Съпругата на К.А. заминала при майка си в Тетово с детето след поредната ожесточена караница. Вечерта мъжът й се обадил по телефона и поискал да се върне, но тя отказала и мъжът започнал да дави мъката и гнева си с ракия. Около 23 часа отново позвънил, но този път отговорила тъща му и сърдито казала, че дъщеря й е блъснала в земята детето им от гняв, че мъжът й отново пие. Това пуснало тъмна пелена пред и бездруго вече замъглените очи на изоставения мъж и той ритнал горящата печка на твърдо хориво. Кънците паднали, на пода се посипала жар, но вместо да я събере и да загаси пламъците, К.А. отишъл да си допие у приятели.
Пет минути преди полунощ съседите видели пожара и се обадили на пожарната във Ветово. На място пристигнал екип огнеборци, които веднага извадили навън една газова бутилка. Скоро след това покривът паднал, а мебелите се разгорели като напоени с бензин. 15 тона вода хвърлили пожарникарите, но къщата изгоряла напълно. Спасена е само годната за живеене пристройка  до нея. Пияният до безпаметност собственик бил доведен от двама души и като видял какво е направил, краката му се подкосили и паднал в снега. След като се свестил, К.А. се разплакал, но вече било късно.
В неделя в 14 часа пък се запалил апартамент на петия етаж в блок в „Дружба 3“. 66-годишният стопанин опитал да гаси пламъците, но се обгазил и излязъл навън да търси помощ, тъй като съпругата му била трудноподвижна. Пристигналият екип огнеборци извадил жената и заедно със съпруга й били откарани с линейка в УМБАЛ. Причината за пожара е запалване на хартия и трески, които били близо до печката на твърдо гориво.