Григор Димитров сподели, че е много доволен от старта си през 2017 година. Той е в серия от девет поредни победи след титлата си в Бризбейн, а вече намери място в четвъртфиналите на Australian Open. Вижте най-интересното от пресконференцията му в Мелбърн след победата днес над Денис Истомин с 3:1 сета.

За подготовката и новия сезон

"От вече около осем години съм сред професионалистите и мисля, че знам какво се иска от мен. Не съм правил нещо по-различно в подготовката си за новия сезон. Бях много съсредоточен и изградих добър екип, с който да се съсредоточим върху правилните неща. Научих някои нови неща, започвайки да работя с Дани(Валверду), треньорът ми. Радвам се от неговата поява в точния момент с края на миналата година. Говорихме си много. Дискутирахме какво може да подобрим и е нужно. Набелязахме целите си. Просто е. Започнах да си вярвам повече, а спечелих и в Бризбейн, надигравайки добри състезатели. Чувствам се добре в момента и е привилегия да постигна тези резултати. Съсредоточен съм върху следващата фаза на турнира."

За възможността да се бори за титлата в отсъствието на фаворитите

"Всеки говори за тяхното напускане на турнира. В момента ситуацията е доста открита. Но те са само двама играчи. Какво толкова? Определено е различно без тях, не казвам друго. Всеки може да победи всеки. Трябва да следваш своя път и да вярваш. Нужно е и да оценяваш това, което имаш. Радвам се, че мога да играя на най-големите кортове. Публиката е невероятна. Чувството е страхотно да бъда в тази фаза. Четвъртфинали в турнир от Шлема - прекрасно е. Гледам напред."

За следващия съперник - Давид Гофен

"Напоследък сервира много, много добре. Това го изважда от проблеми. Определено е сред основните му оръжия. Със сигурност е и един от най-добрите в защита. Може да бъде много опасен от всички точки на корта. Движи се добре, чете умело играта. Предстои ми сложен мач, няма съмнение."
 
За преоткритата любов към тениса "Всъщност съм влюбен в тениса от много години. Да, имаше период, в който не бях в оптимална за мен ситуация - не ми се иска да казвам, че бях доста кисел на всичко, случваха се доста неща край мен. Нужно ми бе да получа ново вдъхновение. Имах нужда пак да се наслаждавам на играта, да я заобичам отново. Ето защо казвам, че отново съм се влюбил в тениса. Това ме вдъхновява. На това се дължат пеперудите в стомаха ми, излизайки за даден мач.

"Ще ви дам пример с днес. Във втория сет не играех добре, но се борех независимо от добрите изпълнения на съперника ми. Да измъкна този мач в конкретната ситуация - това означава много за мен."

Затова дали личният му живот пречи на изявите му на корта

"Кого имате предвид? (с усмивка). Кажете име, няма проблеми. Определено това е наболял въпрос покрай мен. Винаги се старая да не смесвам тези неща извън корта. Като по-млад ми беше по-трудно да разграничавам личния живот и тениса. Имаше период, в който не знаех как да се справя и с двете едновременно. Пораснах, предполагам. Не искам да казвам, че съм се поучил от грешките си, а по-скоро започнах да разбирам себе си по-добре. Това ми помогна. Да се надяваме, че за в бъдеще ще успея да избегна подобни ситуации в любовта."