За шести път 73-годишният Марин Колев от Черешово беше избран за Дядо по време на уникалния празник Дядовден, който се отбелязва единствено в сливополското село Черешово. Титлата се дава на благ човек, който задължително трябва да има поне един внук.
Празникът, отбелязван ден след Бабинден - на 22 януари, вчера отново събра много черешовчани и гости. Пъстро шествие начело с група музиканти отиде до дома на Дядото, където беше наредена богата трапеза с ястия и напитки. Сред домакините в дома на дядо Марин най-мъничък бе неговият правнук Виктор Петров. 
След почерпката Дядото бе понесен на ръце до кола, а с нея бе закаран на селската чешма, където беше окъпан за здраве. На последвалото хоро се улови и заместник областният управител Станимир Станчев, който дари Дядото с кърпа и сапун. 
Тържеството продължи до късно с богата забавна програма и завърши с нестинарски танц. Не бе пропуснат и традиционният тест кой трябва да спре чашките - този, който не може да изрече гладко скороговорката „Сухо шише се суши на шосе“.