По нетрадиционен начин започна традиционният ритуал в чест на Деня на родилната помощ в АГ комплекса. След измиване на ръцете на началника д-р Георги Хубчев от старшата акушерка Галя Добринова той предложи да бъдат измити ръцете и на тримата най-млади акушер-гинеколози в комплекса, както и на най-опитните му заместници д-р Луиза Тончева и д-р Стела Минчева.
Нещата в АГ комплекса са добре и не искам нищо да се променя, защото от години наред разполагам с отличен екип, в който 50% са млади хора. Благодарение на това за поредна година на този ден отчитаме добрата работа на целия персонал от санитарки, акушерки, лекари и специално на микропедиатрията, където се отглеждат недоносени бебета, каза д-р Хубчев. По думите му между Варна и Плевен комплексът е единствен с трето ниво и обществеността трябва да знае, че всички тежки случаи се изпращат тук от много други населени места, където също се твърди, че имат елитни болници. 
Родените през 2016 година бебета са 1557 и броят им се запазва на фона на намалената раждаемост в страната, подчерта д-р Хубчев и уточни, че за тези добри резултати от голямо значение е модерната база, с която разполага АГ болницата благодарение на кмета Пламен Стоилов, депутата Пламен Нунев и на покойния бивш директор на болницата д-р Минчо Вичев.
От есента в комплекса е закупен най-модерният апарат за цистотонометрия и за урогинекологични заболявания, който е единствен в страната. Наред с това се извършват много други онкогинекологични, лапароендоскопски и други операции. В това отношение голяма помощ оказват директорът на УБМАЛ д-р Иван Стоянов и заместник председателят на директорския борд д-р Йосиф Новаков.
Този ден е празник на всички, които участват в това прекрасно приключение - раждане на нов живот, каза д-р Иван Стоянов и благодари на целия колектив в комплекса за труда, който неуморно се грижи за децата и родителите им. Зам.областният управител Станимир Станчев каза, че задържането на III ниво от АГ комплекса е геройство и пожела на персонала на добър час. Пожелания за успех изказаха още ректорът на Русенския университет проф.Вализара Пенчева и д-р Теодора Константинова, чийто професионален път е започнал точно от Родилно отделение.