След като прекараха четири дни без парно и топла вода между 14-и и 18 януари, около 2000 домакинства в кварталите „Родина“, ЦЮР и „Мидия-Енос“ са отново на студено заради сходна авария. Тя е по магистрално трасе на „Топлофикация Русе“ и е почти същото място на ул. „Чипровци“. В събота, когато горещата вода изби,  ремонтните екипи не успяха да локализират точното място на повредата, тъй като извиканите на помощ пожарни екипи не можаха да се справят с изпомпването на бликащия гейзер. От високата температура - около 90 градуса, три пожарникарски маркуча се стопиха, а опитите да се охлади водата със сняг не дадоха очаквания резултат.
„Отново нямаме парно поради авария на същото място. Явно, че там има проблем, защото многократно правят ремонти. Но изглежда ремонтите са некачествени, само временно се отстранява проблемът, а той си остава. И сега в тези студове „Топлофикация Русе“ ни оставя за много дни без отопление. Тъй като съм на централно парно, не съм подготвена за продължително отопление по друг начин. Климатикът замръзва, а с духалка да се отоплявам по 4 дни ми е неизгодно и опасно. Телефоните за връзка с дежурните са непрекъснато заети, може би самите те ги оставят отворени, за да не ги безпокоим“, сподели за „Утро“ Ангелина Йорданова, една от потърпевшите от аварията.
Заради новата авария днес няма да учат учениците в училищата „Олимпи Панов“, „Ангел Кънчев“, „Йордан Йовков“ и ПГРКК-Русе.
 Изпълнителният директор на „Топлофикация Русе“ Севдалин Желев заяви вчера, че се прави всичко възможно за по-бързото отстраняване на аварията, но това едва ли ще стане факт по-рано от днес по обяд. Ако се прескочи 48-часовия срок, дружеството вероятно отново ще поиска въвеждането на ограничителен режим.
Магистралният тръбопровод под „Чипровци“ е от 2003-2004 г. и съвсем не е сред най-старите в града, каза Желев. Топлопреносната мрежа още използвала тръби от 60-те и 70-те години. Авариите нормално се случвали в най-студеното време, тъй като тогава мрежата е най-натоварена и водата се подава максимално подгрята. 
В събота за кратко бе спряно и топлоподаването в централната част на града заради авария по ул „Ангел Кънчев“. Проблемът обаче бе отстранен още същия ден.