На площад “Св. Александър Невски” пред Паметника на незнайния воин започна официалната церемония за предаване на караула при встъпването в длъжност на новоизбрания президент Румен Радев. Радев прие почетния караул.

Пред Паметника на незнайния воин гвардейският представителен духов оркестър изпълни химна на Република България. По време на химна 21 артилерийски салюта отбелязаха смяната на Върховния главнокомандващ на Въоръжените сили.

В храм-паметника „Св. Ал. Невски“ патриарх Неофит благослови новоизбрания държавен глава Румен Радев и отслужи молебен, за да изпроси божията благодатна подкрепа в предстоящото отговорно служение на президента Радев.

Програмата по церемонията предвижда Радев и Плевнелиев да произнесат слова, след което да се от правят към „Дондуков“ 2, където официално президентът Радев ще изпрати президента Плевнелиев.

Церемонията бе уважена от политическия и партиен елит на страната, представители на върховната съдебна власт, представители на дипломатическия корпус, общественици и граждани.