Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че воюва с „нечестните медии“, които, според него, се канели да го скарат с разузнаването.

Тръмп посети главната квартира на ЦРУ в Ленгли. „Причината да съм тук е, че съм в постоянна война с медиите, това са едни от най-нечестните хора, който може да съществуват“, каза Тръмп пред служителите на ЦРУ и получи одобрителните им възгласи. По думите му, медиите искали да представят нещата така, че между него и разузнавателната общност съществува „вражда“. Той посочи, че това изобщо не е така. „Никой не изпитва по-силни чувства към разузнавателната общност и ЦРУ от Доналд Тръмп“, каза президентът. „С вас съм на хиляда процента“, увери той.

По-рано Тръмп остро критикува разузнавателните служби, които обвиниха Русия, че му е помагала в изборите и допуснаха изтичане на информация в медиите за доклад, в който се твърди, че Москва има компромати срещу Тръмп.

Президентът на САЩ потвърди, че "много скоро" ще се срещне с британския премиер Тереза Мей. Мей ще пристигне във Вашингтон "много скоро", каза Тръмп.

Преди това британската телевизия „Скай Нюз“ съобщи, позовавайки се на източник в Белия дом, че Мей ще се срещне с Тръмп следващата седмица. От „Даунинг стрийт“ 10 още не са потвърдили.