Футболистите на „Дунав“ записаха вчера първа тренировка в турското градче Лара до известния курортен център Анталия. Да отбележим само, че за първи път от 36 години русенски отбор излиза на лагер в чужблна.  
„Пътуването мина нормално, а условията за подготовка са повече от перфектни. Хотелът е отличен, терените са много добри, храната също си я бива. По време на сутрешната ни тренировка беше слънчево с температура на въздуха от плюс 17 градуса. От нас се иска само да тренираме здраво и да направим отлична подготовка преди мачовете от пролетния сезон в Първа лига“, съобшиха от стана на „Дунав“ специално за читателите на вестник „Утро“. 
По програма футболистите на русенския отбор ще играят утре първи контролен мач с тима на „Ворскла“ /Полтава/. Двубоят трябва да започне в 16 часа българско време.
„Като за първа проверка трябва да бъдем доста внимателни, а и информацията ни е, че украинците играят доста твърд и силов футбол. Само контузии ни липсват! Лично за мене резултатите в контролите нямат някакво особено значение. Дори и да загубим, няма да правим никакви трагедии, тъй като сме в началото на подготовката. Разбира се, трябва да се държим така, че да защитим името на клуба. И друг път сме влизали в проверките с неособено добри резултати, но после всичко си идваше на мястото. Надявам се, че и сега ще бъде така“, коментира старши треньорът на отбора Веселин Великов.