С традиционното измиване на ръце на акушер-гинеколог започна тържеството по откриване на отделението по акушерство и гинекология в МБАЛ „Медика“ в навечерието на Бабинден. Старшата акушерка Сабриева изми ръцете на началника на отделението д-р Емил Панайотов, който на 11 януари помогна за раждането на първото бебе в отделението - малката Теодора, която е третото дете в семейство Накови.
За родилките и бебетата в отделението се грижат шестима лекари, осем акушерки и две медицински сестри. В отделението разполагат с две родилни зали, един операционен блок и стая за интензивно наблюдение на новородени. Осигурена е апаратура от най-съвременен клас, която отговаря на всички медицински стандарти за грижа за майките и новородените. 
Щастлив съм, че от 3 януари имаме ново родилно отделение, което отговаря на всички европейски стандарти. А щом имаме повече родилни отделения, ще имаме и повече родени в Русе деца. Постоянното разрастване на болница „Медика“ с нови отделения показва, че русенци ще имат все повече елитни лекари, специалисти и мениджъри в лицето на д-р Кирил Панайотов. Общината ще продължи да помага за решаване на проблемите, трябва да отдаваме заслуженото на труда на лекарите, каза кметът Пламен Стоилов. Той бе сред гостите на церемонията и подари на д-р Панайотов икона на света Богородица с пожелание за успех на отделението.
Пита, кърпа, кошница с цветя и принадлежности за бъдещите бебета дари от името на Жени ГЕРБ депутатката Светлана Ангелова.
Русенци имат още една болница и вече имат избор да решат къде да отидат на лечение, къде ще им предложат по добри условия и по-добри специалисти. Пожелавам това да сте вие и затова ви честитя празника на родилната помощ и ви желая бъдещи успехи, каза гостът на тържеството и управител на ДКЦ 1 д-р Цветан Райчинов.