Поредното безчинство на огромната опашка пред Дунав мост завърши с брутален опит да бъде прегазен полицай.
В 9 часа румънски тираджия казал на колегите си, че няма да минава през граничния пункт и продължил покрай колоната към Дунав мост. Когато стигнал най-отпред обаче, тарикатски застанал начело и задръстил движението.
Дежурният екип на КАТ му направил забележка да се върне на опашката, но вместо това хитрецът тръгнал с камиона срещу единия полицай и само бързият му рефлекс да се метне в снега го спасил от прегазване. Колегата му успял да задържи камиона и поискал от шофьора да си представи документите. Той обаче отказал и не пожелал да бъде изпробван с дрегер за алкохол. Накрая наглият тираджия бил вкаран в контролния пункт, където на помощ на полицаите се притекъл и екип на ДАИ. 
На румънеца е даден талон за кръвна проба, но той отишъл в болницата след изтичане на срока за изследване. След поредното своеволие нарушителят бил закаран в КАТ, където му са съставени актове за неизпълнение на полицейско разпореждане, непредставяне на документи за проверка и отказ за изпробване за алкохол с уред.