Изпълнителният директор на ФК „Дунав“ Ивайло Петков представи на пресконференция вчера новото попълнение Бирсент Карагарен. Бившият футболист на „Локомотив“ /Пд/ подписа договор за година и половина. 
„Да му пожелаем успех и да ни радва напролет!“, пожела му Петков и допълни, че до няколко дни би трябвало да има развитие по преговорите за привличането на Симеон Райков.
„Дойдох в Русе заради добрия колектив. Есенните мачове показаха, че „Дунав“ не е случаен отбор. Ще се радвам да помогна с каквото мога. Силата ми е играта в офанзивен план по двата фланга“, каза Карагарен. 
Изпълнителният шеф определи като „супер“ представянето на отбора до този момент.
„Като при всеки новак идеята ни в началото бе да се утвърдим в Първа лига, а ето, че сме на шесто място. Нямаме поставена задължителна цел като крайно класиране. Ще играем мач за мач и за победа във всеки двубой“, каза Петков, който за пръв път по време на 5-месечния си дотук ангажимент към русенския клуб говори нашироко пред медиите. 
Той отбеляза, че колективът в „Дунав“ е факт главно заради гарантираната от клубния президент д-р Симеон Симеонов сигурност.
„Нямаме никакви задължения към състезатели и треньори. Всичко е изплатено до стотинка. Заслугата е на д-р Симеонов и на други хора, които ни помагат. Като бивш футболист знам от опит, че е по-добре да получаваш редовно заплатата си, макар и тя да не е бомбастична, отколкото да очакваш напразно гръмко възнаграждение на хартия“, обясни Петков, като добави, че клубът ще издържи с бюджета до края на сезона. 
Дял във формирането на бюджета има фирмата „Минстрой Холдинг“ на бизнесмена Николай Вълканов.
Заради нестабилната като цяло обстановка в Турция две от планираните по-рано контроли пропаднали.
„Имахме подписани договори с руския „Уфа“ и молдовския „Милсами“. Руснаците обаче предпочетоха лагер в Испания, а молдовците отказаха проверката. Затова на 21 януари „Дунав“ ще играе на лагера в Турция с руския „Оренбург“, а на 2 февруари ще се срещне с грузински отбор“, заяви Петков. 
Преди началото на първенството ще се търси съперник и за контрола в България. Новото митарстване на отбора пък за мачове в Разград Петков определи като „обстоятелства, срещу каквито не може да се направи нищо“. 
„Виждате каква е обстановката с базите. Остава само да се надяваме и да чакаме. В този смисъл ръководството на ФК „Дунав“ благодари на президента на „Аристон“ Николай Синабов, че през есента ни предостави терени за тренировки. Вярвам, че в интерес на русенския футбол ще си сътрудничим и през пролетта“, завърши Ивайло Петков.