Делото срещу приетия от общинския съвет със 7 месеца закъснение бюджет на Ветово за 2016 година тръгна вчера в Административния съд отново с искане от председателя на съвета д-р Мехмед Мехмед да не се дава ход на процеса. 
Повод за исканото отлагане били две частни жалби срещу определения на съда, свързани с делото, посочи защитата на Мехмед. Съдът обаче счете, че искането не е основателно, тъй като жалбите са вече изпратени за разглеждане във Върховния административен съд, а и нямат отношение към самия процес. 
Всъщност делото вчера трябваше да започне в 10.30 ч, но бе отложено заради Мехмед Мехмед, който не се яви пред съда в точния час. Наложи се заседанието да бъде отменено за 11:40. По-късно стана ясно, че, пътувайки към Русе, д-р Мехмед е попаднал в „тапа“ на пътя Ветово-Смирненски, където останал един час.
Искам да бъде спряно решението на общинските съветници за бюджета, не защото е внесен за обсъждане от председателя на общинския съвет и съм бил прескочен, а защото този бюджет не е актуален и не е изпълнил функцията си да задоволи потребностите на хората, каза пред съда кметът на Ветово Георги Георгиев. По думите му, към момента общината е във финансов колапс, тъй като много от фирмите, с които е имала договори за обслужване, вече са потърсили парите си чрез съда и общината е осъдена. Кметът Георгиев представи на съда нови доказателства за това, че приетият бюджет не е в полза на ветовчани, като посочи 11 основни пропуска. Сред писмените доказателства са обява за публичното обсъждане на проекта за бюджет, самият бюджет, както и протоколи от обсъждането.
След като д-р Мехмед разгледа новите доказателства по делото, заяви, че това не е актуалният бюджет, който е бил приет и че по този начин кметът се опитва да подведе съда. Той оспори посочените от кмета и защитата му пропуски, като някои от тях нарече „технически грешки“.
Процесът стигна до финал и до един месец се очаква решението на Административния съд.