БСП ще подкрепи тегленето на кредит за ремонт на улици и тротоари, ако преди гласуването русенци имат възможност да изразят становище и направят предложения по списъка за ремонти. Това са пари, които ще връщаме всички заедно, включително и като плащаме по-високи местни данъци. Това бе основната теза в прочетената от червения съветник Пенчо Милков декларация в началото на вчерашната общинска сесия.
Оценяваме необходимостта от ремонт на улици и тротоари и сме „за“, посочи Милков и припомни, че от БСП многократно са правили предложения за отпускане на допълнителни средства и предприемане на конкретни действия от общинска администрация. 
Приемаме механизма на банково кредитиране като масово прилагана форма. След анализ на предоставената от общината информация по планирания дългосрочен кредит проведохме разговори с много хора. Предварителното информиране на гражданите за участъците, които ще бъдат ремонтирани, е важно по две причини - за да се внесат евентуални корекции и допълнения към експертното предложение и за да може да бъде осъществен обществен контрол по изпълнението и качеството на ремонтите, с което ще се подпомогне общинска администрация, се посочва още в декларацията.
Кметът Пламен Стоилов подчерта, че гражданите трябва да знаят къде отиват парите и гарантира, че те ще се използват само за ремонт на улици и тротоари и че ще отговори на абсолютни всички въпроси. Свикнали сме да решаваме проблемите на Русе и без подкрепата на групата на БСП, каза Стоилов и призова, когато става въпрос за интересите на гражданите, всички да работят заедно и да бъдат мъдри.