Едно е да имаш програмна декларация, едно е да четеш нещо, има неща, които всички искат да бъдат направени, а трето и четвърто е да се направят. Дава се възможност и шанс на Радев да има и служебно правителство, след няколко месеца може да отчетем свършеното. Демокрацията е за това хората да избират. Мога само да пожелая успех. Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов, предаде репортер на БГНЕС.

Много неща искаме да се случат бързо, а те не се случват, стават бавно, такъв е животът, надявам се да се ускорят. Днес е тържествен ден, имаме нови президент и вицепрезидент. Нека да се порадваме на този ден и да подходим с оптимизъм, добави Борисов.

„Стига с отношенията САЩ, Русия, Брюксел. Дружбата и с Русия, евроатлантическата ориентация, това са неща, които всеки ще прави, защото са важни за държавата. Повече ме притесни поведението на част от залата. Как реагират на реплика. В днешния ден трябва да сме оптимисти. Винаги съм подхождал с това, че съединението прави силата”, подчерта още Борисов.

Виждате колко се е променила България. Ние идваме, сдаваме властта, минаваме в опозиция. Власт се дава с кръв и се взема, помните ли това беше цитатът. Власт се взема и сдава с морал, това е нашето верую на ГЕРБ. Репликата на Радев ще се отчете като грешка. Всички партии, независимо какви, трябва да са равни. Но това е негово право. След няколко месеца ще ги видим как са, хората отново ще могат да си направят изводите, коментира още Борисов.

Целият кабинет пожелахме успех на Радев. Ако има същия подход от другата страна, това ще бъде само добро за държавата, каза Борисов. Той добави, че Плевнелиев е бил изключително успешен евроатлантически президент.

„С няколко реплики си навлече гнева на една част от обществото и загуби рейтинг. За Европа и НАТО, той е недостижим за нито един български политик. Ние искаме да се види ясната разлика между ГЕРБ и БСП. БСП се държаха дори просташки с Плевнелиев, ние никога не сме си позволили това към нито един от президентите”, каза още Борисов.