Неприятно били изненадани осем учители, които пътуват от Русе, за да водят занятията на децата в училището в Ново село. Вчера те макар и със закъснение пристигнали в селото, но когато часовете свършили и излезли на спирката, за да вземат автобуса обратно за града, се оказало, че няма с какво да се приберат.
Звъняхме и на двете фирми, които обслужват линията - „Лонда“ и „Туран“ от Смирненски, отговаряха ни: „Не, няма да пътуваме!“, разказа по телефона Капка Иванова. Преподавателите, които изпаднали в мразовита безизходица, недоумяваха как е възможно така безотговорно да се отнасят към работата си превозввачите. Това се случва вече за втори път - да не можем да разчитаме на междуградския транспорт, а също и да няма абсолютно никаква информация, каза Иванова. Последно учителите получили уверението, че в късния следобед един от автобусите щял да мине по маршрута. 
В същото време автобусът Русе-Тетово си пътува, пътищата са сравнително разчистени, ситуацията е далече от бедствена, така че няма причина и линията до Ново село да не се обслужва, коментираха обезкуражени преподавателите. И признаха, че разчитат единствено на вестник „Утро“, за да получат някаква информация, а и да се въведе някакъв ред в и без друго изнервената обстановка. 
Шефът на общинската дирекция „Обществен ред и сигурност“ Спасимир Димитров обясни, че автобусите от и към Ново село се движат по републиканския път Русе-Кубрат, като те се пускат в зависимост от конкретното състояние на пътя и допълни, че обстановката е различна.