915 лева задигнал от тенджера в къща току-що излязъл от затвора рецидивист и това му осигурило експресен билет за връщане зад решетките.
В понеделник в 19 часа 84-годишен мъж от Стърмен подал сигнал в РПУ-Бяла, че същия ден са откраднати всичките му спестявания. Започналото разследване бързо стигнало до съвсем скоро излезлия на свобода за добро поведение Росен Шишков. 23-годишният рецидивист имал рожден ден във вторник и тръгнал из селото да търси пари, за да може да отбележи подобаващо празника. Така се вмъкнал в къщата дядото и докато рови в долапа за нещо за ядене, намерил скритата в тенджера апетитна сума. Нямал обаче късмета да се почерпи за рождения си ден, защото го посрещнал в ареста.
Преди три години Шишков нападна възрастна собственичка на хранителен магазин в селото и ограби 20 000 лева. Тогава получи 7 години затвор, от които излежал половината, и миналия петък излязъл на свобода за примерно поведение. Извън килията обаче показал, че вълкът козината си мени, но нравът - никога.