„Благодаря за поредната награда. Аз оценявам и уважавам малките жестове и винаги ще е така”, заяви Кубрат Пулев на връчването на наградата за Спортист на месеца (декември) в традиционната анкета на „Пресклуб” България, съобщи репортер на БГНЕС.

"Интерконтиненталният пояс не е просто един мач или мача срещу Самюел Питър. Естествено, това са всичките мачове през годините. Целият този труд и всичките тези победи. Смятам също, че беше един хубав мач на родна земя, въпреки че бях контузен и имахме известни притеснения. Радвам се, че мача се разви така, защото видях, че и самият Самюел Питър не беше чак толкова добре подготвен, но въпреки всичко беше опасен противник и никой не е за подценяване", сподели Пулев след церемонията по награждаването.

Относно атмосферата в зала „Арена Армеец” номер 2 в света според Международната боксова федерация (IBF) призна: "Знаете, че аз обичам всичко родно и българско и доколкото можах го направих така, че да даде максимално самочувствие на хората и на българите. Смятам, че хората в залата са се почувствали доста горди и щастливи от победата, защото беше наистина една хубава емоция и за зрителите".

"Това не е лесно осъществимо, защото всичко е въпрос на преговори, на много пари и интереси, но аз каквото мога правя и се надявам и смятам, че това няма да е единственият път, в който ще играя в България. Имаме даже преговори, за които може дори следващият или по-следващият мач да е в България, но ще видим как ще се разместят картите. Аз се радвам винаги, когато играя пред родна публика", сподели мнението си Кубрат за шансовете мачът за Световната титла да бъде игран в България.

Запитан срещу кого предпочита да се изправи в мач за Световната титла, Пулев каза: "За мен е без значение. Знаете, че аз съм състезател и обичам предизвикателствата. Това ме прави жив и това ме държи. Предизвикателствата ме правят щастлив. Аз обичам битките. Обичам да има интрига. На това ниво в топ 10 никой не е за подценяване, все пак това е бокс.

Виждате, че всичко е интереси и движение на интересите. Сега, което е последно е, че чакаме боя между Джошуа и Кличко и победителят е задължен да играе с мене, който и да е той. Към края на годината трябва да има един такъв мач. Всеки от шампионите иска да стане Световен шампион и да държи титлата възможно най-много време, но това е въпрос на много компоненти. Преди всичко да бъде много, много добър боксьор, супер добре подготвен, но е и въпрос на мениджърство и стратегия - и в ринга и извън него. Когато става въпрос за много милиони, естествено е, че интересите са много големи", допълни още носителят на интерконтиненталната титла.

На въпрос кога евентуално ще бъде следващият му мач, Кобрата съобщи: "Смятам, че април е напълно възможно. Започвам моята подготовка сега. Обърнахме внимание на контузията, която имах на петата, но не е кой знае колко сериозна. Трябва обаче да се обърне внимание, защото всеки подобен проблем разконцентрира и разсейва и не е професионално да се тренира по този начин".

Кобрата бе радостен да сподели, че "Спортен център Пулев" е пълен с деца: "Залата е пълна, особено боксовата. Определено е повече от добре и сме доволни. Има много талантливи деца, които са радост за окото, като, когато видиш едно талантливо дете, на което още не си му показал и то вече включва. Предвиждаме да направим и другаде школа. Може да е в София, а може и да е в друг град".