35 машини разчистваха вчера Русе от снега и поддържат главните булеварди, второстепенните улици и тротоари. 
Обстановката е нормална и няма населени места без ток и вода. Сутринта имаше закъснение на някои линии на градския транспорт, а линия 33, която ходи до Образцов чифлик, не достига до крайната точка заради ограниченото движение за превозни средства над 12 тона по направлението за Кубрат, каза шефът на общинската дирекция „Обществен ред и сигурност“ Спасимир Димитров.
Цялата минала седмица общинските паркинги се ползваха безплатно от гражданите, но сега те са разчистени и от понеделник работят нормално, каза шефът на общинско предприятие „Комунални дейности“ Стамен Савов.
Обстановката в областта също е нормална, пътищата са проходими при зимни условия, до мен не е достигала информация за проблеми с електроснабдяването и водоснабдяването в населените места, каза зам. областният управител Валентин Колев и допълни, че на Дунав мост също е спокойно.
Ситуацията по пътищата през целия ден беше динамична, като периодично се въвеждаха ограничения за движение по пътната мрежа, които впоследствие бяха отменяни.