Ограничителен режим, чрез прекратяване на топлоподаването на територии в град Русе, обслужвани от „Топлофикация Русе“ ЕАД в жилищни райони „Родина“, ЦЮР и „Мидия-Енос“ въведе със заповед на зам.-кмета Димитър Наков Община Русе. Както „Утро“ писа, тези райони останаха без парно и топла вода поради авария на магистрален топлопровод под пътното платно на ул. „Чипровци“. 
Въвеждането на ограничителен режим се налага поради невъзможността да се отстрани аварията и възстанови топлоснабдяването в рамките на срока от 48 часа. В такива случаи обществените доставчици на ток, вода, газ и топла вода трябва да поискат временно прекъсване на снабдяването, за да се подсигурят срещу евентуални претенции за неизпълнение на задълженията си. По искането е получено и положително становище от Министерството на енергетиката. 
Ограничителният режим е с продължителност до 00.00 часа на 19 януари, но изпълнителният директор на „Топлофикация Русе“ Севдалин Желев заяви за „Утро“, че ремонтните работи изпреварват графика и топлото може да бъде пуснато още днес.