Шест млади русенски таланта са номинирани за наградите „Успелите деца на България“, които ще бъдат връчени за девети път от фондация „Димитър Бербатов“. Шестте момичета - две певици, три танцьорки и една математичка, са членове на Клуб 2016 на фондацията.
Грета-Елена Шандуркова е на 14 години, ученичка е в Училището по изкуствата и има дълъг списък със спечелени медали от национални и международни конкурси, в които е участвала като солист на студиото за модерен балет „Фрийдъм“. Другата танцьорка е Никол Димова - 11-годишна, петокласничка в същото училище. Никол също танцува във „Фрийдъм“, също има куп медали и призове /част от тях са за дуетни изпълнения с Ели/. Трета представителка на „Фрийдъм“ също е с номинация - това е 12-годишната Малвина Стоянова от основно училище „Иван Вазов“. През 2016 г. Малвина е постигнала призови класирания във всички международни конкурси за съвременни танци. 
10-годишната Аделина Радева също е номинирана за наградата. Тя е в 4 клас в НУИ, а в биографията й са записани много първи места и призове, но също и три Гран при от конкурси. Четвъртият русенски талант е третокласничката от Европейското училище Мира Пуйкова. През 2016-а Мира донесе награди от конкурси в Молдова, Румъния, Черна Гора, Македония и България.    
15-годишната Цветелина Стефанова пък представя Русе в Клуб 2016 не само като град на изкуствата, а и на науката. Номинацията на ученичката от 9 клас в СУЕЕ е в сферата на математиката и математическата лингвистика. Нейните топ постижения са първи места и медали, сред които бронз в международна олимпиада в град Майсор в Индия миналото лято. Цветелина е член на Клуб 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 и 2015 на фондация  „Димитър Бербатов“. 
От всички 39 номинирани досега ще бъдат излъчени 9 носители на наградите „Успелите деца на България“: по три за изкуство, наука и спорт /по едно дете в различните възрасти/. Награждаването ще бъде на официална церемония, на която ще присъства Димитър Бербатов.