625 хил. лева приходи от нощувки реализират хотелите и другите места за настаняване в Русенско през ноември, показват данните на националната статистика. Сумата намалява значително в сравнение със същия месец на миналата година, когато бяха отчетени приходи от 678 хил. лева. Броят на отседналите в областта туристи също пада - с около 600 души. Средният им престой също е бил малко по-къс, поради което броят на реализираните нощувки намалява с около 2000. 
По-малко са отседналите в Русе както от България, така и от чужбина. Крайният резултат е с 50 хил. лева по-малко приходи от нощувки в областта в сравнение с ноември миналата година. Намалението е с близо 8 на сто. Месецът е по-слаб за хотелите и другите средства за подслон и в сравнение с октомври.
Както може да се очаква през по-студените месеци, от всички места за настаняване най-предпочитани през ноември се оказват четиризвездните хотели. В тях са реализирани почти половината нощувки - 5957, повече отколкото през октомври. Поради по-високите си цени четиризвездните хотели получават и лъвския пай от приходите - 366 хил. лева или 59% от всички. 
През ноември в места за настаняване с една и две звезди са реализирани 5025 нощувки или 40% от всички. В хотелите с 3 звезди, от които този месец в областта са работили 7, са пренощували 1102 лица, които са донесли скромните приходи от 86 хил. лева.
Регистрираните през ноември туристи са общо 7569, като само 758 са чужденци. Реализираните нощувки в общо 41 хотела и други места за наставяне в областта са 12 552 или по 1,66 на човек. Запълняемостта на легловата база е 25%.
През ноември местата за настаняване в област Русе са посетили гости от 67 държави. След българите най-много нощувки са реализирани от гости от съседна Румъния - 433, следвани от граждани на Германия - 351, Италия - 279, Турция - 228. Активност отбелязват и гостите от Украйна, чиито нощувки през месеца са 111.