Седем нови полицейски коли ще получи областната дирекция на МВР в Русе до края на февруари. Те ще бъдат използвани основно за нуждите на КАТ, като за целта в пътния контрол вече са назначени трима нови служители, очаква се скоро на работа да постъпят още трима катаджии. Наред с това е подсигурен двоен лимит гориво за всяка патрулка, назначени са 15 сътрудници по охраната и предстои увеличаването им с още шестима. 

Дирекцията в Русе първа реагира на възможността да подпомогне дейността си с нещатни сътрудници с полицейски правомощия, каза вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова, която бе в града за съвещание с ръководствата на ОДМВР в Русе и Силистра по повод течащата от седмица насам специализирана полицейска операция за борба с битовата престъпност. Целта на срещата бе да планираме действията си така, че да постигнем по-добър ефект от акцията и резултатите да се усетят от всички, без да се вдига много шум. Резултатите в борбата с битовата престъпност в Русе са много добри и предполагам, че гражданите вече са разбрали, че имат стабилна полиция, на която могат да вярват, посочи Бъчварова. 
Коментарът по посочената от премиера Бойко Борисов преди три месеца недостатъчна ефективност в работата на русенската дирекция на МВР бе, че тогава резултатите са били междинни, но след направен задълбочен анализ оценката е положителна и грешката е коригирана.