"Много съм горд от всичките играчи за това, което постигнахме до този момент", коментира наставникът на Реал Мадрид Зинедин Зидан след загубата от Севиля с 1:2 в мач от 18-ия кръг на Ла Лига.

Поражението на "Роман Санчес Писхуан" сложи край от серията на 40 поредни мача на Кралския клуб без загуба. Мадридчани водеха в резултата до 85-та минута, след като Кристиано Роналдо реализира дузпа в средата на втората част, но капитанът на тима Серхио Рамос си вкара автогол 5 минути преди края на редовното време, а след това Стеван Йоветич направо обратът пълен и нанесе първа загуба на Реал през сезона. "Много съм горд от всичките играчи за това, което постигнахме до този момент. Знаехме, че един ден това ще се случи. Сега трябва да продължим здраво във всички турнири, в които участваме", каза Зидан след срещата. "Жалко е да загубим, след като играхме толкова добре 85 минути. Трудно е да се приеме, но това е футболът", допълни французинът.

Треньорът на Севиля Хорхе Сампаоли призова играчите си да се вдъхновят от този успех и да се опитат да спечелят титлата. "Да играем толкова добре срещу отбор, който не бе губил толкова много време, трябва да стимулира отбора. Показахме страхотна смелост срещу толкова голям отбор и сега вече сме само на точка зад тях", сподели Сампаоли.