5000 лева обезщетение трябва да получи жена от Ветово за счупен на заснежена улица крак, реши Русенският районен съд.
Преди близо година С.С. вървяла по ул. „Хан Кубрат“ във Ветово. Тротоарите били непроходими заради продължилия няколко дни преди това обилен снеговалеж. Жената се движила по пътното платно, което, макар и по-добре почистено от снега, било заледено. Подхлъзнала се, паднала и усетила остра болка. Вървящ след нея мъж й помогнал да стигне до дома, но болката не стихвала и повиканите медици установили счупване на крака и се наложило потърпевшата 40 дни да носи гипс. 
Според общината улицата, по която е вървяла С.С., не е общински път, а част от републиканската пътна мрежа и зимното поддържане било грижа на пътната агенция. Общината не била длъжна да почиства тротоарите към тези пътища, а само да организира почистването им.
От „Пътна инфраструктура“ пък смятат, че придвижването по пътното платно е нарушение и че почистването на тротоарите към републиканските пътища е грижа на общините по закон.
По думите пред съда на Ф.А., който вървял по пътното платно на 10-15 метра зад пострадалата, тротоарите били отрупани с преспи около метър и било абсолютно невъзможно да се ходи по тях. 
Решението може да бъде обжалвано пред Русенския окръжен съд.