Седмокласник от Бяла получи наказание от осем месеца пробация за кражба на мотопед и кабели. 
Тийнейджърът действал заедно с по-големия от него К.К., който е безработен и до този момента бил с чисто криминално минало. В периода от 19 до 27 март 2016 година двамата разбили катинарите на два гаража, за чиито собсвеници знаели, че ще отсъстват дълго.
Крадените кабели обгорили, а жиците предали за вторични суровини. След като потърпевшите подали сигнали за липсващите вещи, беленските полицаи открили мотопеда на стойност 300 лева в двора на едно от момчетата. По-късно той бил предаден на собственика му.
К.К., който е пълнолетен, е признат за виновен и за обсебване на автомобилна гума. Той получи условна присъда от осем месеца затвор с три години изпитателен срок от Беленския районен съд. Освен това ще трябва да възстанови и материалните щети на окрадените собственици в размер на 126 лева. 
От края на миналата година К.К. е в следствения арест за други престъпления по искане на прокуратурата. Мотивът е, че въпреки крехката си възраст, има опасност да избяга или да се укрие от правосъдието.