С танци, богата програма, празнични ястия и купон в изцяло руски стил руснаците, които живеят в Русе, и техните български приятели посрещнаха в събота вечер нова година по стар стил. По традиция те се събраха в ресторанта на хотел „Дунав“, за да си кажат „наздраве“, а задължителните персонажи - Дядо Мраз и Снежанка, да отправят забавни пожелания. Тържеството не мина и без традиционните късмети за гостите, които получиха и по една статуетка със символа на 2017 по китайския календар - петел, който да им носи късмет. 
И тази година за празничното настроение на присъстващите допринесоха талантите от Общинския детски център за култура и изкуство с ръководител Наталия Константинова.
Символичен домакин и водещ на вечерта бе председателят на Руския клуб в Русе Маша Станчева. Сред гостите на празничната вечер бе областният управител Стефко Бурджиев, който връчи на генералния консул на Руската федерация Татяна Грушко и на Станчева красиви букети. От името на кмета Пламен Стоилов приветствие отправи шефът на „Русе арт“ Мариан Савов, а председателят на общинския съвет Христо Белоев изпрати поздравителен адрес.