След като изкараха шест дни затворени от снега и без ток, бедстващите близо 200 семейства в местността Сухия кладенец вече имат разчистен път и електричество, научи „Утро“. Вилната зона остана на тъмно след авария в трафопоста, който е с неизяснен статут и собственик. А тъй като е извън регулация, почистващите Русе фирми нямат ангажимент към нея, така че хората бяха затрупани и от снега. На помощ обаче се притече „Нетуоркс България“ и фирменият снегорин разчисти пътя. След молба от енергийния министър Теменужка Петкова се задейства и „Енерго-Про“, който смени изгорелия трансформатор в трафопоста с друг. И късно вечерта в събота районът най-после светна.
Вилната зона открай време има проблеми с електроснабдяването и честичко остава без ток за седмици и дори месеци. Тъй като местността е извън регулация, токът се плаща общо от всички живеещи там на орташки принцип, а сметката се води на стара кооперация за напояване, която отдавна не съществува. Трафопостът е изграден през 1978 г. от вече ликвидираната вилна кооперация „Светлина“, от години е с неизяснен статут и никой не си го припознава като собственик. И когато се наложи нещо в него да се ремонтира (както в случая), се появява проблем. 
За този случай „Утро“ писа още преди 5 години, но аналогични проблеми има във всички вилни зони около града. За да се разрешат те, трябва да се измине сложна процедура - жителите на района трябва да внесат искане за изработката на ПУП, предназначението на земята да се промени от земеделска в регулация. След което кметът трябва да одобри изготвянето на парцеларен план за изграждане на мрежа ниско напрежение по посоченото трасе. Той трябва да бъде одобрен от главния архитект и други инстанции. Чак тогава трафопостът и електроснабдителната мрежа могат да бъдат прехвърлени в собственост на електроразпределителното дружество, което оттам нататък ще има задължението да ги поддържа. Всичко това обаче освен време, струва и пари, затова години наред нещата не помръдват.