Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп отвърна на нападките на депутата и виден защитник на гражданските права Джон Луис, според когото избирането на бизнесмена е нелегитимно.

"Джон Луис трябва да прекарва повече време в работа по проблемите в града си, който е в ужасно състояние и се разпада, най-вече заради престъпността, а не лъжливо да се оплаква за резултатите от изборите“, написа Тръмп в Туитър.

„Всеки говори, говори, говори, но никой не предприема действия. Тъжно!“, добави още той. Луис, който представлява квартал в южния щат Джорджия, е един от управниците, които се опитват да бойкотират встъпването в длъжност на 70-годишния магнат.

"Аз не виждам новоизбрания президент като легитимен", заяви той в интервю по NBC.

"Мисля, че руснаците са участвали в подпомагането му да бъде избран. Те унищожиха кандидатурата на Хилъри Клинтън", добави конгресменът.

Разузнавателните организации в САЩ обвиниха Русия в кибератаките и саботиране кампанията на Клинтън в полза на Тръмп.

Редица демократи вече са заявили публично, че няма да присъстват на полагането на клетва на Тръмп в Капитолия идния петък.

74-годишният Джон Луис от десетилетия е известен с борбата си за гражданските права. Той тръгна заедно с Мартин Лутър Кинг по време на митинга през август 1963 г. във Вашингтон, на който бе изнесена и легендарната реч "Имам една мечта".