Два русенски тира се сгънаха в двете платна на бул.“България“ и спряха движението за доста време в двете посоки във вчерашния фатален петък, 13-и. Единият дори блъсна железен стълб за улично осветление, който надвисна опасно над платното в посока Дунав мост. Двата инцидента станаха по един и същи начин след унасяне в снега.
В 14.30 часа русенски тежкотоварен камион застъпил натрупания сняг в дясно по платното за Дунав мост в района на бензиностанция „Лубрика“. След като машината се унесла, водачът опитал да я изправи, но кабината му започнала да дърпа надясно и се сгънала до каросерията. Около 15.30 часа камионът е изправен и продължил пътя си. Пострадали при инцидента няма.
30 минути по-късно на 100 метра след отбивката на КАТ от бул.“България“ катастрофира друг русенски камион в посока хижа „Приста“. Водачът тръгнал да изпреварва кола, но левите му гуми стъпили на снега, след което камионът се подхлъзнал и се забил в железен стълб от осветлението на булеварда. От удара пилонът остана да виси над платното само на проводниците, а кабината отново се сгънала до каросерията. Водачът се отървал без наранявания, но движението бе спряно и се натрупа километрична опашка от камиони.
По същото време по бул.“Христо Ботев“ на 500 метра от разклона за „Джъмбо“ стана друга катастрофа. Румънски камион предприел изпреварване на русенско „Сузуки Витара“, но ремаркето му се унесло, ударило джипа в левия му калник и го завъртяло на 180 градуса. За късмет жената зад волана и малкият й син са останали невредими, но доста уплашени.