Концерт на „Сентиментъл суингърс“ /“Sentimental Swingers“/ и Биг Бенд Русе с диригент Димчо Рубчев ще върне русенската публика в прекрасните 30-те години на миналия век. Концертът е в понеделник от 19 ч в Доходното здание и се организира в рамките на Арт салона „за култура и изкуство „Вино и любов“ от общинското предприятие „Русе арт“, Клуба на дейците на културата и драматичен театър „Сава Огнянов“. 
Гостуването на триото Рони, Деси и Вера - Андрония Попова, Десислава Андонова и Вера Шадел, които връщат настроението в 30-те години на миналия век, е специален реверанс към русенската публика в месеца на любовта и виното. Суинг, закачливи погледи, ярко червило, дантели, перли и тънки токчета - това са емблемите на „Sentimental Swingers“, които жънат успехи на всичките си изяви, независимо дали това са концерти със секстета на Михаил Йосифов или изпълнения в доверителната атмосфера на клуб или пиано бар. 
Срещата на трите певици - русата, кестенявата и чернокосата, е сякаш предопределена. Рони и Деси са най-добри приятелки от детинство, Рони е известна на почитателите на групата „Насекомикс“, а името на Деси се свързва с „Phuture Shock“. Вера започва да взема уроци при Рони, за да изпълни една песен във филма „Нюрнберг“, но тогава става ясно, че тъкмо тя може да бъде липсващият на двете певици „трети глас“. Самата Вера пък споделя мечтата си откакто се помни да пее песните от младостта на майка си - в елегантна рокля с пола клош, с чорапи с ръб и прическа буби копф.