Човекът, за когото всички изречени клишета са верни. Доказателството, че когато духът иска, тялото го следва и изпълнява. Така бе определен един от най-успелите участници в тазгодишната церемония за връчване на Спортист на годината Ружди Ружди, в която олимпийският шампион по тласкане на гюле от игрите за хора с увреждания в Рио де Жанейро бе отличен за изключителното си постижение и за несломимата си воля.

- Получаваш поредна награда, свиква ли се с това? Как гледаш на тези признания? 
- Не, няма как да свикнеш с наградите. Всяка от тях е различна, всяка е ценна, зад всяка стоят много усилия и труд. Много се радвам, че ме наградиха и в  Русе. Благодаря на всички, тази награда е важна, горд съм, че съм тук. И благодаря на всички.
- Какво си пожелаваш през новата година?
- Пожелавам си най-вече здраве, да нямам контузии. И пожелавам на абсолютно всички спортисти и треньори една успешна година.
- За какво мечтаеш сега?
- Моите мечти са да се представя по най-добрия начин на предстоящото световно първенство.
- Промени ли се отношението към теб след титлата в Рио де Жанейро?
- Да, променя се, наистина, но аз съм същият човек, нали? Няма промяна в мен, просто все повече хора ме разпознават, спират ме да ми кажат две добри думи, възхищават ми се и това ме радва. 
- Промениха ли се условията за подготовка?
- Засега не. На 19 февруари отивам на лагер и ще тренираме на открито. Надявам се да имам още по-добри условия за външни тренировки, дано стане. Иначе не съм спирал да тренирам, готвя се в Глоджево, аз си имам една малка зала, в нея тренирам. Но са важни и тренировките на открито, защото моята дисциплина е тласкане, това не се тренира само във фитнеса.
- Докъде стигнаха нещата с жалбата за дискриминация на параолимпийските спортисти?
- След няколко дни, на 17 януари имаме дело. Ще се борим, няма да се предаваме, искаме да се оправят нещата по добрия начин и това е.