Има ли предвидени санкции за автобусните превозвачи в общината, които не изпълняват задълженията си и нарушават разписанията за движение, как всъщност се контролира спазването на утвърдените разписания и има ли установени нарушения. Това настоява да разбере общинският съветник от ВМРО Иво Пазарджиев, който внесе питане до кмета Пламен Стоилов относно „откровените своеволия на автобусните превозвачи през последните няколко дни“. Повод за въпросите му са сигналите на граждани, които се оплакват, че от началото на обилните снеговалежи често се случва автобусите да закъсняват и да не спазват разписанията си. 
По думите на съветника много от превозвачите отказват да пътуват до селата и там ситуацията е още по-сложна, въпреки че пътищата са проходими при зимни условия. 
Това самоуправство от страна на ангажираните автобусни превозвачи струва на гражданите множество неудобства, свързани с часове чакане по автобусните спирки при минусови температури, а на хората от селата - невъзможността да стигнат до своите работни места, което на практика би могло да ги лиши и от препитание, коментира Пазарджиев. 
Той иска да разбере и по какъв начин гражданите се информират за закъснения от утвърденото разписание или че определена линия извънредно няма да бъде изпълнявана в съответен ден. 
Питането постъпи в общината, официален отговор и пълна информация ще бъде дадена на сесията в четвъртък, каза за „Утро“ зам.-кметът Наталия Кръстева.