Преди няколко дни стана ясно, че „РДС Инвест“ ЕООД с управител д-р Симеон Симеонов иска на концесия за срок от 35 години базата на стадион „Дунав“. Инвестиционните намерения са порутеният обект да придобие модерен вид, стотиците деца да имат условия за тренировки, да се изгради завършен комплекс по европейски образец.
Покрай съобщението веднага плъзнаха догадки в някои форуми, че тази работа май не била много чиста и че някой щял да си напълни джоба с пачки покрай издигането на търговски обекти. 
Ей по тази схема на мислене „Българска армия“ си остана в руините, защото когато Васил Божков искаше стадиона на концесия, го заподозряха, че ще гради казина, хотели, игрални зали и едва ли не публични домове. В резултат „Армията“ изглежда по-клета и от Градския стадион в Русе, но новото поне е, че Гриша Ганчев също прави постъпки за концесия. И по него ще почнаг да мърморят, нищо че човекът изгради съвсем нови терени на пометената от безхаберие база в Панчарево. Там няма хотели и казина, има даже план и първи работи по построяване на къщички за почивка на футболистите. 
Кирил Домусчиев първи показа как се прави - първо се наливат стабилни основи, а после се полага тухла след тухла.
А какво е в Русе - няма един нормален затревен терен за тренировки на футболистите от първия отбор. Децата пък се готвят на групи и по график до минутка.
В този смисъл идеята на д-р Симеонов е чудесна. Той ще дава, а няма да взема, защото ремонтът на стадиона ще струва пари, много пари. А и да кажем направо, че днес в „Здравец“ няма стадион и терен, а кочина. Какво по-хубаво от това ще е тази база да светне, Русе да се гордее с нея, а децата да тренират при прекрасни условия! 
Ето защо намеренията на д-р Симеонов трябва да бъдат приветствани и подкрепени не само от общинските съветници, но и от цялата русенска общественост. А и реализирането на такъв грандиозен проект е скок в твърде дълбоки води, за какъвто се иска много смелост. И разбиране от всички.