В най-големите студове отново нямаме вода, а без вода не се живее, оплакаха се малкото останали обитатели в злощастния блок в бившето АОНСУ. След като един месец хората изживяха драма с липсата на вода заради омагьосания кръг около собствеността на имотите, от вторник чешмите им пак са пресъхнали и те за пореден път са подложени на изпитание. 
И ако тогава водата бе спряна по преценка на банката - собственик на ипотекираните от строителния предприемач Явор Блъсков жилища, заради авария на тръбите за мръсна вода, този път се оказа, че причината е кражба. 
Във вторник вечерта имаше малко наводнение и установихме, че в мазата са нахлули крадци, които са откраднали крана за чистата вода. Той е метален, огромен, тежък и скъп и вероятно са го предали на вторични суровини. Това обаче ни костваше отново да останем без вода, след като точно месец - от 15 ноември до 15 декември живяхме пак така, къпахме се и си перяхме дрехите при близки, разказа една от потърпевшите в кооперацията, като допълни, че заслуга да се радват отново на вода имат и публикациите на вестник „Утро“ по темата. 
Обитателите на блока веднага са извикали майстор, кранът е сменен, но тъй като системата на високата сграда е по-сложна, се е наложило второ посещение на майстора заради сбъркани връзки. Очаква се днес нещата вече да се нормализират и водата да тръгне. 
С това обаче тревогите им не спират и проблемите им не са решени. Още преди месец живеещите се оплакаха, че криминалните прояви са зачестили, а част от квартирантите се занимават с престъпления и проституция. Липсата на катинар на вратата на мазата, открадната и вероятно също предадена на вторични суровини входна врата на блока, изпочупеното преддверие към нея, разбитите ключалки на апартаменти са само част от списъка с вандалски прояви, жалват се хората. 
Според тях е наложително полицията да се намеси, да има дежурни в района, за да могат да хванат крадците и да се сложи край на зачестилите набези.
А иначе още на 15 декември, когато водата в сградата беше пусната, хората са събрали и внесли пари за индивидуални водомери. Всеки от тях струва по 180 лева, като 100 от тях вече са поставени. По този начин с индивидуални партиди ще се спре безразборното спиране на водата, коментират малкото останали обитатели на злополучния блок.