Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп разкритикува в характерния си стил на слон в стъкларски магазин телевизионната компания Си Ен Ен и я обвини, че в стремежа си за по-висок рейтинг разпространява изфабрикувани материали.

В „Туитър” Тръмп написа, че „Си Ен Ен преживява пълна катастрофа с фалшивите си новини, защото рейтинтът й пада след изборите, а на доброто й име скоро ще бъде сложен край”.

Си Ен Ен съобщи във вторник като се позова на данни от длъжностни лица, че на специална среща миналата седмица в Ню Йорк ръководителите на американското разузнаване уведомили Тръмп, че съществували доказателства, че руските спец служби имат за него компрометираща информация от личен и финансов характер.

Тръмп нарече материала на Си Ен Ен фалшив. По-рано обаче ръководителят на националното разузнаване на САЩ Джеймс Клапър обяви, че е разговарял с Тръмп и са обсъдили „документ на частна охранителна компания, който през последните месеци се разпространявал сред медиите, сред конгресмените и служителите на неговата администрация, още преди разузнавателната общност да научи за него”.