Два пожара в къщи са станали в усложнената обстановка в Русенско във вторник вечерта, съобщи на пресконференция вчера директорът на РД „Пожарна безопасност и защита на населението комисар Димитър Павлов. В 4 часа вчера призори се е подпалил вторият етаж и покривът на къща в Новград. Екипът от Бяла стигнал много трудно заради закъсал тежък камион, но въпреки това огнеборците успели да се доберат и да  спасят първия етаж. Останалата част от къщата е изгоряла. Причината е неизправност в комина. Малко преди това във Ветово непочистен от сажди комин също предизвикал запалване, но пожарът е загасен без нанесени щети.
Въпреки че в Русе имаше достатъчно проблеми, техника от региона е изпратена в две от най-кризисните точки. За Разград е заминал тежкият влекач „Татра 815“ от Ветово, а машината за дебела снежна покривка „Ратрак“ отишла на помощ в Добрич и днес се очаква да се завърне.
При теглене на закъсал тир на Мойсев баир повреда е получило и второто зачислено на пожарната МТЛБ. Първото аварира миналата година.
Това са армейски верижни машини, пригодени за работа в граждански условия, но те не могат да теглят тежки камиони и като се повредят, ремонтът им е скъп. Затова засега разчитаме само на двата ратрака и на машината „Четири сезона“, но за използване в по-леки условия, а не дърпане на камиони, уточни комисар Павлов. 
Една от причините за закъсването на товарните автомобили бе обяснена от началника на КАТ Румен Кръстев.
Нашите постове не пускат тежкотоварните автомобили без вериги, но когато видят изчистен участък, шофьорите ги свалят и при следващото навлизане в преспи остават там, посочи Кръстев и напомни, че шофьорите трябва да тръгват на път с изправни автомобили, добри гуми, пълни догоре резервоари и да изпълняват разпорежданията и указанията на пътните полицаи.