Започнаха записванията за участие в шестото издание на националния фестивал-надиграване „Русчуклийска среща“. Срещата събира школи и клубове за любители от цялата страна, които обичат българските народни танци. Тази година грандиозното надиграване ще ще се проведе на 18 март в спортна зала „Дунав“ под патронажа на русенския кмет Пламен Стоилов. Организатор е танцовата школа „Играорци“, създадена от хореографа Богдан Донев, който е и главен художествен ръководител на Фолклорен танцов театър „Найден Киров“. 
Миналата година „Русчуклийска среща“ посрещна над 1200 танцьори от 30 клуба от цяла България. Тогава надиграването се проведе в „Булстрад Арена“, но тази година колоритното събитие се връща на мястото, където се провежда от първото издание - зала „Дунав“ в „Здравец“. 
Надиграването включва два етапа. Първият е задължителен - в него групите ще изпълнят по две автентични хора, едното от региона, откъдето идват, а второто - по избор, като всеки от танците не бива да надхвърля 6 минути. 
Вторият етап е по желание. Той се нарича „Играете каквото душата ви сака“ - разработка, фрагмент от танц, сюжетна интерпретация на северняшка музика или песен. Участниците, които ще се състезават в този пожелателен етап, за който има отделно класиране, трябва да уточнят това в заявката си. 
Регламентът предвижда още един етап по желание - това е надиграването на ръченица за титлите Мис и Мистър „Русчуклийска среща 2017“. Специално за това състезание организаторите приканват участниците да облекат „най-личните си премени“. 
Ще бъдат раздадени 19 атрактивни награди. Заявки се приемат до 28 февруари.