„Антон Огнянов е футболист на „Дунав“ и го чакаме за тренировки с отбора. Другото на този етап са спекулации и догадки. Истината е, че в това сложно зимно време е възпрепятстван да пристигне в Русе. Преди два дни е тръгнал на път, но е бил спрян и върнат обратно край Мъглиж. Това е, което мога да кажа по темата“, заяви пред „Утро“ изпълнителният директор на русенския клуб Ивайло Петков. 
Няколко спортни сайта обаче написаха вчера, че „Левски“ преговаря с Антон Огнянов. Според „Гонг“ споразумението щяло да бъде постигнато до края на седмицата. Играчът имал оферта и от Турция, но предпочитал бившия си столичен тим. 
Петков допълни още, че другият от титулярните футболисти от есента, които все още не тренират по обективни причини, е Искандар Джалилов. 
„Искандар се възстановява в Москва от фрактурата, която получи в края на миналия сезон. По-добре за него ще е да бъде излекуван напълно, отколкото да се включва без време в подготовката. Ако всичко върви по план, той ще се присъедини към отбора на лагера в Турция“, обясни Петков.
Междувременно първа тренировка с „Дунав“ направи вратар от отбор в третото ниво на българския футбол, но името му ще бъде съобщено официално, когато уреди взаимоотношенията си с досегашния си клуб. 
До два-три дни се очаква развитие и около набелязания за привличане външен халф. Фланговият нападател пък, с когото се преговаря от дълго време, обявил, че ще даде окончателен отговор към 15 януари.