Миналата година лично инспектирах и огледах състоянието на гробниците в Пантеона на възрожденците и е възложено да се извърши проучване, като ще има средства за обновяването им във вида, в който трябва да бъдат. До средата на годината визията им трябва да е различна, съобщи кметът Пламен Стоилов по време на общественото обсъждане на проектобюджета за 2017 г., след като един от гражданите алармира, че при проливни дъждове в Пантеона пада мазилка и тече точно върху самите гробници. 
Неприемливо е да връщаме туристите, които искат да разгледат Пантеона отвътре, защото се срамуваме да не видят в какво окаяно състояние се намира един от символите на града, категоричен бе Стоилов. 
Главният архитект Живка Бучуковска припомни, че преди две години от администрацията са издирили сина на проектанта на Пантеона арх. Николов, с когото е изготвен нов инвестиционен проект за ремонт, като се предвижда подмяна на облицовката и на всички компроментирани участъци от покрива. Чака се одобрението и спечелването на проектните предложения за реконструкция на Пантеона и Галерията, която също не е ремонтирана от 30 години. Общата стойност на проектите е 6 млн.лв.