Футболистът на „Дунав“ Антон Огнянов пропусна и втората зимна тренировка от подготовката на русенския отбор. Огнянов не се яви на първото занимание в понеделник с мотива, че има затруднения с автомобила си по лошите пътища. Вчерашното му обяснение пък било, че няма как да пробие при лошите метеорологични условия през Хаинбоз, за да тръгне към Русе.
Както е известно, офанзивният халф изостри в края на миналата година отношенията си с треньорския щаб и остана на пейката в мача с ЦСКА. Тогава старши треньорът Веселин Великов разкри, че футболистът се оплакал от лошите условия за тренировки, а при един от разборите демонстративно се занимавал със смартфона си и логично бил изгонен.
Огнянов пък излезе с декларация, в която обясни, че единствените му проблеми са с треньорския щаб и отрече, че преговаря зад гърба на „Дунав“ с друг клуб. Той открехна обаче леко завесата с думите, че като всеки футболист обмисля принципно да се развие в по-сериозен отбор. 
Сегашното му закъснение за подготовката с „Дунав“ говори най-малкото, че „проблемите“ му продължават. 
Според непотвърдена напълно информация интересът към Огнянов е от „Черно море“ /Варна/ и „Левски“ /София/, а и той припомни пламенно в няколко интервюта, че софийският гранд продължава да лежи на сърцето му. Антон вече бе за кратко играч на „сините“, но получи тежка фрактура, която върна кариерата му назад. След тежкия период в „Берое“, където търкаше пейката, премина в „Дунав“, където под ръководството на Веско Великов живна, направи няколко силни мача в Първа лига и явно започна да гледа другаде. Както казва народът - изтъка си платното и ритна кросното.
По всичко изглежда, че дните му в „Дунав“ са преброени, остава само да се разбере как раздялата ще стане факт. Начинът вероятно ще е най-некоректният спрямо „Дунав“ - без стотинка в клубната каса, защото договорът му изтича в края на юни.