24 344 185 лева идват в Русе по проекта за надграждане на подобренията в градския транспорт. Средствата за мащабния проект, който включва 6 обекта, се осигуряват по оперативна програма „Региони в растеж“, а зам.-кметът Димитър Наков вече подписа договор за безвъзмездно финансиране в регионалното министерство.
Русе е единственият град в България, който има одобрен проект за втори етап по проекта за интегрирана система за градски транспорт. По него се предвижда изграждане на пешеходен надлез между кв. „Родина 3“ и „Чародейка“, пешеходна зона по ул. „Чипровци“, както и благоустрояване на околните пространства. В проекта попадат също рехабилитацията на пешеходния подлез при Математическата гимназия, реконструкцията на бул. „Придунавски“ и рехабилитацията на три пасарелки, реконструкция и на ул. „Шипка“ в участъка от ул. „Чипровци“ до бул. „България“. Освен това е планирано монтиране на видеонаблюдение на възлови кръстовища, през които преминават линиите на градския транспорт. 
Наред с облика и имиджа на Русе, се подобрява и безопасността на средата, скоростта и качеството на обслужване в обществения градски транспорт, подчерта зам.-кметът и ръководител на проекта Димитър Наков. С реализацията на обектите по проекта ще се създаде по-ефективен, по-бърз, екологичен и интелигентен градски транспорт с по-малко потребление на енергия и по-добри възможности за алтернативни форми на транспорт, категоричен е Наков.                У