Осем месеца условно с три години изпитателен срок е наказанието на млад мъж за кражба на 2000 лева от пенсионер в русенско село. Беленският районен съд постанови З.Б. да заплати и 900 лева обезщетение на сестрата на пострадалия Димитър Д., тъй като в хода на разследването той починал.
З.Б. и Димитър били съседи. Дядото живеел сам, а З.Б. често ходел в дома му, за да му помага. Възрастният мъж бил болен и не можел да се справя сам. 
Кражбата на парите била извършена в началото на месец юли миналата година, след като З.Б. узнал от разговор с малолетния Ф., че възрастния мъж разполага в дома си с голяма сума пари.
Двамата знаели, че Димитров е в болница и решили да влязат в къщата и да откраднат парите. Малко след полунощ те прескочили оградата и влезли в двора на дядото. З.Б. свалил рамката с мрежа против комари, която била монтирана на един от прозорците на приземния етаж на къщата. Натиснал с ръце прозореца и той се отворил. Двамата влезли вътре, като си светели със запалка. В пластмасова кутия в мазата намерили 2000 лева в банкноти от по 20 лева и ги взели.
Баткото предложил на малкото момче да си разделят по 1000 лева, но Ф. отказал, като му предложил всички пари да останат на съхранение у него. През следващите дни З.Б. купил за себе си мобилен телефон, ръчен часовник, дрехи и обувки, а за Ф. джапанки и маратонки.
След като престъплението било разкрито в началото на август, останалите 1100 лева била върнати на излезлия от болница възрастен мъж. Докато течало разследването, пострадалият Димитър Димитров починал, а негов единствен наследник е сестра му.