С малогабаритна техника и ръчен труд, където е възможно, приоритетно вчера се почистваха тесните улици и тротоарите в Русе. В общината няма населени места без ток и вода, като пътищата Мартен-Николово и Николово-Червена вода остават затворени, каза шефът на общинската дирекция „Обществен ред и сигурност“ Спасимир Димитров. 
В цялата област няма населени места без ток и вода, пътищата са разчистени, а ситуацията във всички общини е овладяна, като кметовете са в пълна готовност за очакваните нови валежи. Кметовете на Борово Валентин Панайотов и на Две могили Божидар Борисов лично са обиколили всички населени места в общината, за да се уверят, че всичко е наред и пътищата в селата са почистени. Вчера е отстранена аварията вследствие на прекършен стълб в Чилнов, като до края на деня се очакваше да бъде пробит с верижна техника и пътят до пещерата Орлова чука. Единственият проблем са клоните по републиканската пътна мрежа, като разчистването им е ангажимент на Областно пътно управление, посочи Борисов. 
Подходът за беленското село Бистренци все още не е отворен, тъй като там има навявания, но има алтернативен маршрут и се извършват доставки на хранителни стоки, а жителите не са откъснати, увери кметът на Бяла Димитър Славов. 
Пътната мрежа в Сливо поле, Иваново, Ценово и Ветово също е почистена, а връзката между населените места по общините се осъществява нормално. 
Междувременно вчера гражданин се оплака, че в събота около 15 часа е пътувал по пътя между Щръклево и Русе, като настилката е била идеално разчистена. След около половин час в обратната посока обаче той бил спрян от полицията, тъй като пътят бил затворен.
Видях с очите си, че пътят беше разчистен до асфалт, а те не ме пуснаха. В същото време разбрах, че кмет на населено място с един телефонен разговор до друг началник е бил допуснат, възмущава се мъжът.