Един от братовчедите, които за две нощи разбиха над 30 таксита в Русе, увеличил актива си с още две счупени автостъкла. Това всъщност било неговото „интервю за работа“ - по този начин 17-годишният младеж трябвало да докаже пред двамата си братовчеди, че е корав и решителен мъж, на който не му мига окото да троши и да краде и може да се включи в новосформиращата се роднинска шайка за обири на жълти коли.
Първо в нощта срещу 2 януари паднало стъклото на паркиран на ул.“Яна войвода“ мерцедес, след това дошъл редът и на дачия на бул.“Липник“. От двете коли не липсва нищо, любопитното е, че стъклото на скъпата немска марка е оценено на 50 лева, а на евтината румънска - на 60.
Тримата братовчеди бяха арестувани по домовете им в циганската махала над Централна гара след като бе установено, че те са запалили епидемията от кражби от таксиметровите коли на територията на Първо РПУ. От иззетите от къщите им отмъкнати музикални уредби, таблети и портативни телевизори стана ясно, че разбитите таксита са много повече от обявените пет.
В хода на разпитите бе съставена и карта на местата, където са ударени жълтите коли, а в последствие са установени и собствениците им, които решили да не се жалят, за да не ги разкарват по съдилищата.