Турски тираджия, който обидил български полицаи, получи наказание от шест месеца условно с три години изпитателен срок. Професионалният шофьор с дълъг стаж зад волана призна пред Беленския районен съд вината си и подписа споразумение с прокуратурата.
А.Е. бил спрян от пътните полицаи на 2 януари в отсечката между Бяла и Гара Бяла и бил помолен да отбие на близкия паркинг. Причината била, че по това време в сила била заповедта на Агенция „Пътна инфраструктура“ за ограничаване на движението на тежкотоварни автомобили от 14 до 20 часа в празничните дни.
Явно езиковата бариера изнервила до крайност турския шофьор, тъй като униформените говорели на български, а той на турски. От разменените реплики обаче беленските пътни полицаи П.Я. и М.Д. разбрали, че шофьорът изрича заканително думи, свързани с „уста и майка“. Разгорещеният чужденец дори ритнал по крака единия от униформените.
Случаят се отличава с изключителна дързост и цинизъм, категорични са от прокуратурата. Още повече че в показанията си шофьорът посочил, че не преминава за първи път през територията на страната ни и въпросната забрана му била известна.