17 футболисти на „Дунав“ се събраха вчера за първа тренировка. Момчетата бяха посрещнати с аплодисменти от трийсетина фенове, които им пожелаха успех в пролетната кампания. По традиция пък домакинката Мария лисна менче, че да им върви по вода. 
На линия бяха новопривлечените Ндуе Муйеци и Христофор Хубчев, отсъстваха само двама - левият бек Атанас Атанасов и офанзивният халф Антон Огнянов. Атанасов се обадил, че ще закъснение един ден, а обяснението за Огнянов бе, че имал някакви проблеми с автомобила си. Да припомним, че след края на есенния сезон се заговори за желанието му да напусне тима и пламна сериозен скандал. Тогавашните му „проблеми“ пък бяха със старши треньора Веселин Великов. 
„Очакваме вратар от третодивизионен отбор и двама полеви футболисти, които действат в атака по крилата. Вратарят първо трябва да изясни взаимоотношенията си със сегашния си клуб. С тяхното привличане селекцията ще бъде завършена“, обясни Веселин Великов.
Той добави, че подготовката в началото ще бъде с изключителен акцент върху физическата подготовка. Затова и играчите ще трябва да потичат здраво в суровата русенска зима. Заниманията с топка ще се провеждат на покрит с балон терен в края на квартал „Здравец Изток“.
„От 19 януари до 3 февруари ще бъдем на лагер в Турция, където ще изиграем 5 контроли. Търсим съперник за последна проверка у нас около 13 февруари, след което трябва да сме готови за първия пролетен мач от първенството на 18 февруари срещу „Берое““, допълни старши треньорът. 
Великов каза още, че голямата цел пред отбора ще е да завърши редовната фаза на Първа лига като тим в първата шестица.
„Постигнем ли тази задача, вече ще можем да мечтаем и за нещо повече. При всички случаи място в Топ 6 на България дори и след края на първенството ще е суперуспех за „Дунав“, завърши старши треньорът.