Фирма „РДС Инвест“ на президента на ФК „Дунав“ д-р Симеон Симеонов поиска да стопанисва и развие на концесия за 35 години футболната база на стадиона в „Здравец“ и намиращи се в близост до него спортни обекти. Както писа „Утро“, такова искане постъпи още на 17 декември 2015 година, но по ред причини не бе гласувано в Общинския съвет. Очаква се концесията да бъде одобрена на идната сесия. 
Идеята е „Дунав“ да разполага с модерна и функционална база и сме готови да инвестираме в нея около 4 милиона лева, обяви д-р Симеонов.
Ще бъдат направени нови трибуни, амортизираният до крайна степен футболен терен да бъде ремонтиран основно, както и да бъдат изградени още три игрища за възпитаниците на школата и за подготвителните групи от „Дракончета“. Става въпрос за общо около 1000 деца. Предвижда се и и изграждането на още един голям терен с изкуствено покритие при размери 90 на 60 метра. Всички те ще бъдат оборудвани с електрическо осветление. Основното изкуствено игрище трябва да отговаря на всички условия на БФС за провеждане на официални мачове. Ще бъдат направени и 4 съблекални. 
Тревното игрище пък трябва да бъде готово до 3 години след сключването на концесионния договор. 
Ще бъде монтирано и електронно информационно табло по технологията LED.
Инвестиционните намерения говорят още за строеж на хотел, модерен възстановителен център, спортни зали.
В условията на предварителния договор по концесията е залегнала и точка с основен ремонт на басейна зад залата.