42-годишен бивш затворник е обирджията на касата на ротативка в игралната зала на улица „Борисова“ на кръстовището й с улица „Рила“.
На 24 декември в 3.40 часа крупие установява, че от едната игрална машина липсват 4525 лева и подава сигнал на тел.112. Дошлият наряд от Първо РПУ извършва оглед, от който се разбира, че ключалката на касата не е разбивана, а просто вратичката е била оставена незаключена. Това предизвикало и максимално улеснило бандита, който само трябвало да бръкне в сейфчето и да прибре неочаквания джакпот.
След като започват да пресяват известните им крадци, криминалисти в Първо РПУ установяват, че кражбата е дело на 42-годишния Г.С., който има зад гърба си безброй кражби, а наскоро е излязъл от затвора след изтърпяване на поредната присъда. Рецидивистът е арестуван у дома му.
По време на обиска са намерени два портфейла, за които Г.С. признава, че са крадени. Първият, в който имало 200 лева, документи и две дебитни карти е задигнат на 22 декември от козметичен салон на улица „Кирил Старцев“. По късно е установено, че от едната карта са изтеглени 150 лева, тъй като ПИН-кодът бил прикачен към нея. Другото портмоне със 100 лева е откраднато същия ден от агенция за недвижими имоти на ул.“Александровска“.
Очаква се новите геройства на Г.С. да му осигурят бърза нова резервация за затворническия нар.